PASTÍS DE MADUIXES I NATA

P1040762

Aquest pastís l’he fet pel nostre amic Narcís, que l’han operat. Narcís, espero que t’agradi i que et recuperis ben aviat. He tornat a fer servir la pasta de full per fer aquest deliciós pastís que queda super espectacular. Te una mica de feina ja que s’han de laminar les maduixes i s’ha de muntar la nata, però res difícil. Us animo a fer-lo i veureu quin resultat; per llepar-se els dits !!!!!!

Què hi posem ?

1 làmina de pasta de full

400 ml. de nata per muntar 35% matèria grassa

2 cullerades de sucre llustre

1/2 kilo de maduixots

1 cullerada de melmelada de maduixa

aigua

Com ho fem ?

Primerament encendrem el forn en posició turbo o qui no en tingui posició dalt i baix, a uns 190º. Estendrem la massa de full i la punxarem amb una forquilla, perquè no pugi massa. La ficarem al forn, uns 15′ fins que estigui daurada.

A banda rentarem les maduixes, deixarem que deixin l’excés d’aigua i procedirem a tallar-les a làmines; separarem les dels extrems de les altres.

Amb la melmelada de maduixa i una mica d’aigua farem una barreja ben emulsionada que servirà per pintar les maduixes per sobre del pastís i li donarà lluentor. Reservarem.

En un bol hi posarem la nata amb les dues cullerades de sucre i procedirem a muntar-la amb una batedora de varilles.

Amb un ganivet de serra farem dues parts de la pasta de full; la part de sota, la que toca a la safata del forn, que és més plana la farem servir per col·locar les maduixes per sobre i l’altra la reservarem per posar la nata.

Posarem una mica de nata a la planxa on posarem les maduixes, mirant de que quedi ben aplanada i posarem tot el voltant la part de la maduixa que hem tallat dels extrems (mireu la foto). Tot seguit anirem posant, de la forma que més ens agradi els altres talls de maduixa, mirant de cobrir-ho tot. Pintarem amb l’emulsió de la melmelada i amb un pinzell de cuina tota la superfície de les maduixes, fins que quedin ben lluentes.

A banda, per sobre de l’altra banda de la pasta de full, amb una mànega anirem fent piles de nata, amb forma d’espiral amb una mica de volum, fins que estigui coberta del tot.

Amb compte posarem sobre de la nata l’altra pasta amb les maduixes; podeu fer-ho amb dues culleres planes de fusta o bé algun altre estri de cuina, agafat per sota.

Ho decorarem amb una fulleta de menta. Espero que us agradi !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »