FIDEUS A LA CASSOLA

fideus a la cassola

De tant en tant faig aquest plat, molt complet, ja que hi participen molts ingredients: pasta, carn, verdures… Els fideus es poden fer de moltes maneres, però jo els faig com em va ensenyar la meva mare i donen molt bon resultat.

Què hi posem ?

1 paquet de 1/4 kg. de fideus amb forat

1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell

1 ceba grossa

2 grans d’all

2 tomàquets madurs

1 fulla de llorer

3 costelles de porc tallades petitones

2 carxofes

1 litre aprox. de brou vegetal o de pollastre

Oli d’oliva i sal

1 cullerada de pebre vermell

1 copa de vi blanc del Penedès

Com ho fem?

En una paella amb oli calent fregirem la costella prèviament salada; un cop ben rossa la reservarem. En el mateix oli afegirem la ceba ben tallada i els alls petitets. Tot seguit el pebrot tallat ben petit, també. Deixarem a foc lent que es vagi fent. Ara hi posarem el tomàquet ben ratllat i deixarem que cogui tot junt.

Un cop cuit, afegirem la culleradeta de pebre i remenarem bé vigilant que no es cremi. Posarem la fulla de llorer, donarem uns tombs i afegirem la copa de vi. Deixarem que s’evapori l’alcohol i procedirem a posar la costella que ja teníem fregida.

A aquesta barreja li tirarem part del brou que tinguem (jo he aprofitat brou de cocció de verdures) i ho deixarem uns 20 minuts; ho fem perquè es cogui la costella, que sino quedaria dura només amb la cocció dels fideus. Passat aquest temps afegirem els fideus i el brou restant, rectificarem de sal, si cal i ho deixarem coure uns 8 minuts més.

Vigilarem que no quedi massa sec, en aquest cas afegirem més brou. Hi posarem les carxofes que prèviament haurem pelat i tallat a octaus i en uns 5/8 minuts més tindrem els fideus fets. Espero que us agradin !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »