CREMA DE CARBASSÓ I PORRO

crema carbasso

 Aquesta és una de les possibilitats que ofereix el carbassó, una dolça i exquisita crema, acabada amb un pernil cruixent. Podem menjar-la freda o calenta, depenent dels gustos de cadascú

Què hi posem ?

3 carbassons

2 porros

1 brick de crema de llet

2 talls de pernil salat

Brou vegetal o aigua

Sal i pebre

Oli d’oliva

Com ho fem ?

Rentem els carbassons i els pelem deixant alguna tira de la seva pell (a mi m’agrada perquè li dona un color diferent), els farem a daus. Ara pelarem els porros i en la part més verda farem uns talls amb un ganivet, passant-los per aigua una bona estona; això ho fem per treure qualsevol residu de terra que quedi en el porro; també els farem a rodanxes.

En una olla posarem un raig d’oli d’oliva i tot seguit afegirem els carbassons i els porros, deixant que es vagin enrosint. Salpebrerem.

Un cop sofregits incorporarem el brou o aigua mirant de que les verdures quedin ben coberts més una mica més. Ho deixarem bullir uns 15/20 minuts, no importa si es desfan les verdures, ja que ho passarem per la batedora. Afegirem la crema de llet (opcional).

Per fer el cruixent de pernil posarem els talls de pernil entre un paper vegetal i el posarem al forn, a 180º i amb un pes per sobre  de manera que quedin ben plans. En 10 min. aproximadament estaran fets. Vigileu el forn, que no tots són iguals.

Les verdures les passarem per la batedora i per sobre hi posarem ben esmicolat el cruixent de pernil. Que us aprofiti !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »