TIMBAL D’ESQUEIXADA DE BACALLÀ

timbal d'exqueixada

Un altre plat pels amants del bacallà i típic de la quaresma. A casa el fem principalment quan comença en bon temps i resulta molt adient com entrant; és un plat fresc amb proteines, vitamines i minerals. Espero que us agradi.

Què hi posem ?

1/2 kg. de bacallà salat

2 tomàquets madurs

1 ceba tendra

Unes tires de pebrot escalivat

Olives negres

julivert, olivada

Oli d’oliva, sal, pebre i vinagre de módena

Com ho fem ?

Jo compro el bacallà i l’exqueixo però podem comprar-lo ja exqueixat. Per dessalar-lo l’esmicolarem o el farem dauets petits i el posarem en aigua freda el dia abans de fer-lo. Haurem de canviar l’aigua  i canviar-la per aigua freda uns quatre cops abans de fer el plat.

Disposarem el bacallà en una safata o plàtera i li tirarem un raig d’oli d’oliva. El tomàquet el farem ratllat o també podem fer-ho a dauets i el posarem cobrint el bacallà junt amb les tires de pebrot escalivat. La ceba la posarem per sobre i també les olives negres.

Per acabar, farem una vinagreta amb l’oli d’oliva, un raig de vinagre, una mica de sal i de pebre i ho regarem per sobre. Podem decorar amb una mica d’olivada i de julivert. Veureu quin plat més refrescant i vistós.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »