CALAMARS FARCITS

C ALAMARS FARCITS

Plat mediterrari de barreja de sabors i colors, molt gustós però també molt calóric, ja que no te’n pots estar de sucar-hi pa. El farcit es pot fer de moltes maneres; aquest és a base de les potes i aletes dels calamars i de carn picada. Espero que us agradi.

Què hi posem ?

8 calamars de tamany mitjà, si pot ser frescos

400 gr. de carn picada mixta

3 cebes

3 tomàquets madurs

2 alls

1 ou

1 dotzena de cloïsses

Farina

Brou de peix

1 copa de cava o de vi del Penedès

Sal, pebre i oli d’oliva

Per fer la picada:

4 ametlles i 4 avellanes

1 llesca petita de pa torrat

2 alls

Unes fulles de julivert

Com ho fem ??

Deixarem ben nets els calamars, separant les aletes i les potes. Jo els tombo i així queden super nets. Les aletes i les potes  les piquem ben petites i les reservem.

Ratllarem les cebes; agafarem la meitat de la ceba i  els alls i ho posarem a sofregir en una paella, amb oli d’oliva i a foc baix. Un cop estigui feta afegirem la carn picada que salpebrerem. Deixarem que es cogui i tot seguit afegirem les potes i aletes dels calamars que hem trinxat. Deixarem que es vagi fent i un cop cuit, retirarem del foc.

En un bol batrem l’ou i afegirem el que acabem de coure; això farà que qualli bé el farcit. Tot seguit agafarem els calamars i els anirem farcint un per un, amb l’ajut d’una cullera i acabant amb un escuradent per tancar-los.

Els enfarinarem i els fregirem en una paella amb oli d’oliva. Un cop tots fregits, colarem l’oli que ens servirà per a fer el sofregit per la salsa.

Ratllarem la part de la ceba que havíem reservat  i la posarem a sofregir amb l’oli que acabem de reservar, incorporarem el tomàquet ratllat. Salpebrerem. Afegirem la copa de vi o cava i ho deixarem evaporar, uns 5 minuts.

Ara anirem posant els calamars junt amb el sofregit i afegirem el brou de peix, que haurem escalfat prèviament (si no tenim brou de peix podem fer servir aigua i una pastilla de brou concentrat). Deixarem coure uns 40 minuts, controlant que no s’enganxin a la cassola.

Mentre, farem la picada. En un morter o batedora posarem els fruits secs, els alls, la torrada i els fulls de julivert. Anirem trinxant i afegirem un parell de cullerots del brou de la cocció. L’afegirem als calamars; també incorporarem les cloïsses, prèviament netes  i deixarem coure uns 10 minuts més. Ja tenim el plat fet.  Estan per llepar-se els dits !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »