PEUS DE PORC GUISATS

peus porc

A casa ens agraden de totes maneres: a la brasa, al forn, amb suquet…. Aquests són cuinats per la meva germana Paqui, una bona cuinera i us asseguro que estan per llepar-se els dits. Els peus de porc contenen moltes proteïnes i  són una font important de vitamines del grup B; contenen gran quantitat de col·lagen en la seva composició, però també contenen greixos.

Què hi posem ?

4 mitjos peus cuits (8 parts)

2 cebes

2 tomàquets madurs

2 alls

1 fulla de llorer

Pebre negre i 1 culleradeta de pebre vermell

1 copa de vi blanc del Penedès

Oli d’oliva i sal

Per la picada: 12 ametlles torrades i 2 alls

 Com ho fem ?

Els peus els hem comprat cuits, però els bullirem uns 15 minuts; així d’aquesta manera seran més tous. Reservarem una mica de l’aigua de la  cocció.

Per fer la salsa ratllarem les cebes i les sofregirem en una cassola, amm oli d’oliva junt amb els alls trinxats; afegirem la fulla de llorer. Un cop sigui rossa, afegirem els tomàquets ratllats; salpebrerem i deixarem a foc baix que es vagi fent. Tot seguit, incorporarem una cullaradeta de pebre vermell i la copa de vi blanc. Deixarem que el vi s’evapori.

Posarem els peus amb el sofregit afegint part de l’aigua de la cocció que havíem reservat. Deixarem coure tot plegat uns 10 minuts; llavors afegirem la picada i deixarem coure uns 5 minuts més. Ja tenim el plat fet. D’un dia per l’altra us asseguro que són més bons. Que us aprofiti !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »