LLENTIES ESTOFADES

llenties estofades

Les llenties són un dels llegums més complets que podem menjar. Contenen ferro, fòsfor, coure, zinc, seleni (antioxidant), magnesi i  àcid fòlic, entre d’altres.

Les llenties són imprescindibles per a persones amb anèmia, ja que la seva abundància en ferro és fàcilment assimilable.

Un plat ben complet, estofades amb costella de porc, xoricet i botifarra negra, a més de les diferents verdures, faran un plat calòric pels dies d’hivern que ens acompanyaran ben aviat. Aquestes mides són per 5 persones.

Què hi posem ?

400 gr. de llenties (en aquest cas pardina – llentia petita)

250 gr. de costella de porc

1 o 2 xoricets

1/2 botifarra negra

1 ceba

1 cabeça d’alls

2 tomàquets  madurs

1 fulla de llorer i 1 branqueta de farigola

1 cullerada de carn de pebrot xoricer

Oli d’oliva

Sal

Aigua o brou vegetal

Com ho fem ?

En primer lloc rentarem les llenties i les deixarem escòrrer. Aquestes són fetes a l’olla ràpida, però podem fer-les en una olleta normal.  Agafarem l’olla, hi posarem una mica d’oli d’oliva i fregirem els trocets de costella, prèviament salats.

Hi donarem uns tombs fins que siguin ben rosses. Afegirem la ceba trinxada i la cabeça d’alls. Després els tomàquets ratllats, la carn de pebrot  i les herbes. Deixarem que es vagi fent tot plegat.

Un cop les verdures siguin cuites incorporarem les llenties i les cobrirem amb aigua o amb brou vegetal. Afegirem la sal amb prudència, ja que després podem afegir, si cal i deixarem coure. En l’olla ràpida han estat en 1/2 hora. En olla normal poden estar sobre 1 hora.

Ara serà quan afegirem els xoricets i la botifarra negra, ja que si  ho afegim al principi es desfaria. Deixarem coure uns 10 minuts més i ja les tenim llestes.

ESPERO QUE US AGRADIN !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »