CREMA DE XAMPINYONS
M’encanten les cremes de verdures. Aquesta de xampinyons és molt lleugera, ja que els xampinyons tenen poques calories, a més de ser rics en fibra i diferents vitamines. Podem degustar-la durant tot l’any, tant freda com calenta. La recepta és per 5 persones
Què hi posem ?
500 gr. de xampinyons
1 porro
1 ceba
1 l. de brou vegetal o aigua
Oli d’oliva
100 ml. de nata Ideal
Sal i pebre
Opcional: formatge emmental per a fer la galeta
Com ho fem ?
En primer lloc pelarem el porro i la ceba, rentarem bé el porro i els trossejarem ben petits. En una paella hi ficarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent afegirem el porro i la ceba. Deixarem fer a foc mig.
Mentre rentarem els xampinyons i els tallarem petits. Un cop la ceba i el porro estiguin gairebé fets, afegirem els xampinyons, salpebrerem i deixarem uns 6/7 minuts que es faci tot plegat.
Escalfarem el brou en una olla i incorporarem les verdures que ja les tindrem fetes. Afegirem la crema de llet i amb una batedora triturarem ben finet.
Si volem decorar amb la galeta de formatge, disposarem entre dos papers de forn una mica de formatge, en forma de cercle i li posarem un pes per sobre perquè quedi ben aixafat. Hi donarem un cop de microones (provarem amb un minut i en cas de no estar fet li posarem més temps) i el deixarem refredar. Ens ha de quedar com una galeta.
Emplatarem amb uns xampis passats per la paella per sobre de la crema i la galeta de formatge.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!