SUQUET DE RAP I GAMBES
Un plat amb diferents tipus de peix i patates i molt típic de la costa catalana i també de les Balears, que era costum de fer pels pescadors, amb les restes de peix que els hi quedava sense vendre i malmés per les xarxes. Un plat deliciós pels amants dels plats de cullera. Aquest està fet amb rap però pot fer-se amb qualsevol altre tipus de peix de textura forta.
Què hi posem ?
1 cua de rap
Unes gambes fresques
Unes cloïsses
5 patates
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 cullerada de pasta de nyora o pebrot xoricer
1 got de vi blanc del Penedès
Brou de peix
Oli d’oliva, sal i pebre
Per la picada:
2 alls
5 ametlles i 5 avellanes
1 cullerada de farina
julivert
Com ho fem ?
Rentarem bé el peix. Tallarem el rap a daus grossets, els salpebrerem i els marcarem en la cassola, amb oli d’oliva ben calent; farem el mateix amb les gambes; reservarem.
Obrirem les cloïsses al vapor, mirant de que no tinguin sorra i també les reservarem.
En el mateix oli farem el sofregit. Ratllarem la ceba i la sofregirem a foc lent. Un cop feta afegirem el tomàquet que haurem ratllat prèviament i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegirem el got de vi i deixarem uns 5/6 minuts que redueixi.
Pelarem les patates i les tallarem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporarem al sofregit i tot seguit afegirem el brou de peix, mirant de que cobreixi les patates. Deixarem bullir.
Quan faci uns 15 minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes, i afegirem el rap, les gambes i les cloïsses.
Farem la picada. Fregirem els alls en una miqueta d’oli. Un cop fregits els posarem en un morter i els xafarem amb les ametlles, les avellanes i el julivert. Agafarem una mica del brou i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola.
Deixarem uns 5 minuts més i ja el tindrem llest. Posarem per sobre una mica de julivert trinxadet.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!