MELINDROS
No podia imaginar que fer melindros fos tan fàcil i què el resultat fos tan extraordinari. Els vaig fer per la meva mare que està una mica toveta i la veritat és que li van encantar. La recepta és de Las cosas de Loli.
Què hi posem ?
3ous
90 gr. de sucre
75 gr. de farina
2culleradetes de llevat en pols
un pessic de sal
2 cullerades de sucre llustre
Com ho fem ?
Encendrem el forn a 170º posició dalt i baix.
Separarem els rovells de les clares. Batrem les clares amb el pessic de sal a punt de neu i reservarem.
Batrem els rovells junt amb el sucre fins que blanquegin. Amb moviments envolvents i una espàtula anirem mesclant les clares amb els rovells. Un cop fet això incorporarem la farina ben tamisada i anirem barrejant mica en mica, també amb espàtula.
Un cop tinguem la massa ben uniforme la ficarem en una mànega pastissera, a la que tallarem la punta.
Folrarem la safata del forn amb paper vegetal i procedirem a fer unes tires d’uns 8/10 cm. de massa, amb l’ajut de la mànega. Deixarem uns 3 cm. entre tira i tira.
Empolsinarem amb sucre llustre i ho ficarem al forn. Als 6/7 minuts vigilarem perquè començaran a agafar coloret. Si ens agraden tovets els traurem del forn; en cas contrari, els deixarem una estoneta més. Aquests eren ben tous i deliciosos.
Un cop freds tornarem a empolsinar-los amb més sucre llustre.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!!