LLUÇ AMB CLOÏSSES

LLUÇ AMB SALSA VERDA

Aquesta manera de fer el lluç fa molts anys que la mengem a casa nostra, ja que és un plat que feia la meva mare des de fa molt temps. És una recepta senzilla però molt gustosa i força ràpida de fer. Te la dedico mama.

Què hi posem ?

1 lluç palangre

2 alls laminats

250 gr. de cloïsses

1 cullerada de farina

Brou de peix

1 copeta de vi blanc del Penedès

Oli d’oliva

Sal i julivert trinxat

 

Com ho fem ?

Rentarem bé les rodanxes de lluç i les reservarem.  Rentarem també les cloïsses i les deixarem en aigua amb sal, perquè deixin la sorra, si la tenen.

En la paella hi posarem oli d’oliva i un cop calent daurarem els alls laminats. Un cop fets els retirarem de la paella.

Tot seguit hi posarem la cullerada de farina i deixarem que cuini una miqueta. De seguida hi posarem el vi; deixarem que s’evapori i tot seguit el lluç,  prèviament salat, i anirem remenant, sense tocar-lo gaire, ja que és un peix que no vol massa manipulació, ja que es trenca ràpid.

Uns cinc minuts després afegirem una mica de brou i continuarem remenant. Veurem com la salsa va espessint, degut a la farina. Afegirem les cloïsses i per sobre el julivert trinxat i els alls que teníem reservats.

Taparem 3 minuts més i ja tindrem el plat fet. Fàcil i ràpid com ja us he dit.

ESPERO QUE US AGRADI !!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »