BACALLÀ CONFITAT AMB CREMA D’ESCALIVADA
El bacallà és un peix molt apreciat per la seva carn i per l’oli del seu fetge. Es va començar a salar i assecar per conservar-lo, principalment a les zones d’interior. Es pot cuinar de moltes maneres i menjar cru, esqueixat, en làmines, etc. Espero que us agradi cuinat d’aquesta manera.
Què hi posem?
6 talls de bacallà dessalat, millor del morro
50 gr. de mantega
2 pebrots vermells
2 albergínies
1 ceba
1 fulla de llorer
1/2 l. de crema de llet
Sal, pebre i oli
Com ho fem ?
En primer lloc escalivarem els pebrots, les albergínies i la ceba. Els pelarem, farem tires i els passarem per la paella amb la mantega. Els deixarem uns 5′ i els triturarem, junt amb la crema de llet, sal i pebre. Reservarem.
Agafarem el bacallà, ben escorregut (aquest és congelat i dessalat) i el courem en una paella amb l’oli prèviament escalfat a uns 65/70 graus; afegirem la fulla de llorer. Tindrem en compte que l’oli cobreixi totalment el bacallà. L’incorporarem a l’oli i apagarem el foc. Taparem i el deixarem uns 30′ dintre perquè confiti bé. Estarà fet quan podem laminar-ho fàcilment.
Per muntar el plat farem una base amb la crema d’escalivada, a sobre hi posarem el taco de bacallà, ben escorregut i podem guarnir-lo com més ens agradi.
ESPERO QUE US AGRADI !!!