CANELONS DE CONFIT D’ÀNEC I SALSA DE BOLETS

CANELONS CONFIT D'ÀNEC

Canelons exquisits amb diferència i amb molta menys feina que els de sempre, ja que no s’ha de rostir la carn, al venir ja confitada. Aptes per celebracions, festes majors, Nadal, o per quan ens vinguin de gust…. Les mides que poso són per 20 canelons, però si sou colla ja sabeu que duplicant els ingredients podeu fer els que calguin.

 

Què hi posem ?

20 plaques de canelons

2 cuixes d’ànec confitat

2 escalunyes/cebes

100 ml. de crema de llet

30 gr. de bolets deshidratats (uns 130 gr. si són frescos)

Greix de l’ànec confitat

Sal

 

Per la salsa:

 

20 gr. de bolets deshidratats (uns 100 gr. si són frescos)

Greix de l’ànec confitat

40 gr. de farina

500 ml. de brou

1 gotet de vi de Porto o similar

 

Com ho fem ?

En primer lloc posarem els bolets en aigua tèbia perquè s’hidratin. En cas de ser frescos, els rentarem i els farem tallets petits.

En una paella hi posarem dues cullerades del greix que conté la llauna d’ànec, deixarem que s’escalfi i afegirem les escalunyes prèviament ratllades o tallades ben petites.

Un cop ben cuites, afegirem tallats ben petits els bolets que teníem reservats, deixant enrossir una mica amb l’escalunya; tot seguit afegirem la carn de les cuixes confitades, sense pell i ben esmicolades (si ens agrada més fi, podem passar la carn per la trituradora). Remenarem bé i seguidament incorporarem la crema de llet. Reservarem.

PASTA CANELONS

 

En una olla hi ficarem aigua calenta i sal i un cop bulli anirem ficant les plaques de pasta de canelons; en uns 8’ les tindrem cuites. Les colarem i les deixarem refredar amb aigua freda.

Tot seguit disposarem les plaques sobre un drap de cotó i les anirem farcint amb la farsa que tenim preparada, donarem la forma de caneló i reservarem.

CANELONS ENROTLLAT

Per fer la salsa, en comptes de fer-la amb llet, la farem amb brou (velouté) .

Agafarem una paella i tornarem a posar un parell de cullerades del greix de l’ànec. Tallarem molt petits els bolets i sofregirem. Afegirem el vi i deixarem reduir. Ara hi posarem la farina i remenarem fins que s’integri tota. Anirem abocant el brou i lligant mica en mica. Ja tindrem la salsa feta.

Per emplatar posarem els canelons i la salsa de bolets per sobre.

 

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »