MUSCLOS A LA MARINERA
Sempre que puc compro els musclos de roca, són més petits i més gustosos que els de viver. Són una molt bona font de proteïnes d’elevada qualitat i un dels aliments més rics en ferro de fàcil absorció. Afegim el seu baix contingut en greixos ifont també de vitamines i minerals com el iode. Es poden fer de mil maneres; aquesta és la que més agrada a casa nostra.
Què hi posem ?
1 kg. de musclos de roca
2 tomàquets madurs
1 ceba grossa
2 grans d’all
1 branca de julivert
1 culleradeta de pebre vermell
Oli d’oliva
1 copeta de vermut blanc
Sal i pebre.
Com ho fem ?
En primer lloc rentem els musclos i els posem a coure en una olla, sense aigua. La tapem i es començaran a obrir. No els deixeu massa temps al foc, just que s’obrin. Els reservarem junt amb el suc de la cocció.
En una paella hi tirarem l’oli d’oliva, un dels alls a tallets petits i la ceba ratllada o tallada en juliana i a foc lent que es vagi fent. Afegirem els tomàquets triturats junt amb el julivert picat, i deixarem que es vagi fent. Ho salpebrerem i afegirem el pebre vermell, remenant i vigilant que no es cremi i la copeta de vermut fins que s’evapori.
Posarem els musclos junt amb aquest sofregit i procedirem a barrejar-ho tot plegat, amb compte perquè no es desenganxin de la seva closca. Amb l’all que quedaba i una miqueta més de julivert farem una picada, afegint una mica del suc de la cocció. Ho tirem per sobre; deixarem dos minuts que faci xup xup i ja ho tindrem llest.