CALÇOTS ARREBOSSATS
Una altra manera de menjar els calçots és arrebossar-los. Aquests són els que van sobrar d’una calçotada que vam fer fa uns dies i la veritat és que tenen una textura cruixent i un gust deliciós. Per fer la tempura els ingredients són els mateixos que en la recepta de la carxofa arrebossada, però us la torno a indicar.
Què hi posem?
Calçots (aquest ja eren cuits però també es poden fer crus)
Farina
Aigua freda i aigua amb soda (tipus sifó)
Sal i oli
Com ho fem?
En primer lloc farem la massa que servirà per arrebossar els calçots. En un bol posarem uns 100 ml. d’aigua freda i un raig de l’aigua amb soda. Anirem afegint farina fins que vegem que la massa va agafant constistència, però mirant de que no quedi massa densa; afegim una mica de sal. Les mides són una mica relatives ja que depen dels calçots que volguem arrebossar, haurem d’afegir més aigua i més farina. Es qüestió d’anar jugant amb aquests ingredients.
Netejarem els calçots mirant de que quedi només la part tendre i els ficarem a la massa que hem deixat feta. Els deixarem que s’impregnin bé de la massa i procedirem a fregir-los en una paella que haurem previst anteriorment amb oli calent. Els anirem tombant i un cop fregits els disposarem sobre un paper perquè deixin l’excés d’oli.
Venen una farina especial per tempura. També queden bé; només s’ha d’afegir aigua i la sal. Espero que us agradin !!!!