MILFULLES DE CARBASSÓ AMB FORMATGE DE CABRA I CREMA DE PIQUILLO

milfulles de c arbasso

En crema, arrebossat, al vapor, en milfulles…. El carbassó té tantes opcions !!! A més conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. Espero que us agradi aquesta recepta, que en aquest cas ha col·laborat més que jo la meva filla Maria, això si, jo donant les instruccions!!!!

Què hi posem?

3 carbassons de forma cilíndrica (els compro al Lidl)

300 gr. de carn picada mixta

Formatge tendre en llesques

Formatge de cabra (rulo)

1 ceba grossa

2 tomàquets madurs

1 copeta de vi blanc del Penedès

Sal, pebre, i oli

1 all petit

Herbes provençals

1 pot petit de pebrot de piquillo

1 copa de brandy

Com ho fem?

Rentarem els carbassons i els farem rodanxes de mig centímetre. Els posarem en una planxa untada d’oli d’oliva i els salarem. Anirem tombant fins que estiguin fets, millor no massa fets. Els reservarem.

En una paella hi ficarem oli d’oliva i anirem fent la ceba ratllada, a foc lent. Un cop transparent hi afegirem els tomàquets ratlllats. Un cop fets, hi posarem la carn picada, salpebrerem i posarem un pessic d’herbes provençals. Hi tirarem la copa de vi.  Deixarem que es faci a foc mig. Podem passar-la per la trituradora o deixar-la tal qual.

Farem la crema de piquillo: Agafarem l’all laminat  i el passarem per una paella amb oli d’oliva, afegirem els piquillos, els salarem i deixarem que es vagin confitant. Posarem la copeta de brandy (qui tingui P. Ximènez millor) i deixarem que s’evapori. Passarem per la batedora i reservarem.

Per muntar el plat disposarem una rodanxa de carbassó, una cullerada de la carn, una altra rodanxa de carbassó, el formatge tendre, una altra carbassó, més carn….. al vostre gust  i finalment la rodanxa de formatge de cabra. Ho posarem al forn, a 180º en posició turbo, durant 7 o 8 minuts, depen del forn, mirant de que el formatge es mig fongui.

Per acompanyar,  la crema de piquillo i ben empolsinat amb herbes provençals.  Està deliciósssss.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »