GALETES

P1030433

Aquestes galetes són les típiques per acompanyar un cafè o cafè amb llet de mitja tarda i fins i tot com a postres. No són laborioses de fer;  s’ha de respectar les mesures de la recepta perquè et surtin amb la textura correcta; no han de quedar dures, sinó que al mossegar-les, s’han de trencar a la boca. L’olor que queda a la cuina és impressionant. La recepta és de la meva estimada avia, que li quedaven “de muerte”.

Què hi posem ?

200 gr. de llard  de porc

120 gr. de sucre

1 rovell d’ou + 1/2 ou sencer

Ratlladura de 1/2 llimona

1 culleradeta de canyella molta

600 gr. de farina

Clara d’ou

Sucre

Com ho fem ?

En un bol barrejar el llard de porc amb el sucre. Un cop quedi ben unificat, afegir la ratlladura de la llimona i la cullerada de la canyella en pols, sense deixar de remenar fins que es formi una consistència esponjosa.

Afegir  el rovell, el 1/2 ou sencer i poc a poc, la farina.

Treballar la massa fins obtenir una textura homogènia. Amb un rodet, allisar-la fins obtenir una mida de 1/2 centímetre i ja podeu donar-li forma amb els motlles que tingueu per casa. Si no teniu motlles, podeu fer boletes i les aneu aixafant.

En una safata de forn fiqueu un full de paper vegetal i les aneu ficant. És l’hora de pintar-les amb la clara d’ou i escampar sucre per sobre.

Les fiqueu al forn, prèviament escalfat i a 180 º, i en 20-25 minuts les teniu llestes.

 

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »