COULANT DE XOCOLATA NEGRA

P1030861

Postre per excel·lència pels amants de la xocolata negra, com jo mateixa. Després de provar la recepta de diferents blogs, em quedo amb la de “La receta de la Felicidad”. En cas de que no us agradi la xocolata negra, ho podeu fer amb qualsevol altra xocolata (amb llet, blanca…). La meva filla petita, l’Anna, només menjaria coulants, però a ella li agraden més amb xoco amb llet. Tot són gustos…..  Amb les quantitats que indico, han sortit 9 coulants. Li dedico a la meva millor amiga, la Carme.

Què hi posem ?

4 ous

80 gr. de sucre

80 gr. de mantega

200 gr. de xocolata negra fondant

75 gr. de farina

25 gr. de cacau pur (jo marca Valor)

Com ho fem ?

Engeguem el forn a uns 170/180º. En un bol barregem els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Esmicolem  la xocolata i junt amb la mantega ho fem fondre al microones; en 2 minuts estarà fosa, però al minut treieu-lo del micro i barregeu, així no hi ha perill de que es cremi. Tornem a posar un minut més al microones i barregeu fins que quedi ben fi.

Afegim la xocolata al bol on tenim els ous amb el sucre i remenem be. Incorporem la farina i el cacau pur barrejant fins obtenir una pasta ben homogènia. La base ja la tenim feta.

Ara triarem els motlles on volem fer els coulants.  En el meu cas he triat motlles d’alumini de fer flams. Amb un pinzell de cuina i una mica de mantega pinteu per dintre els motlles, de cara a que no s’enganxin els coulants i siguin fàcils de treure. Un cop fet això, aboquem la massa en cada motlle, una mica més de la meitat, aproximadament.

És hora de posar-los al forn. Depèn dels comensals, si us en sobren els podeu congelar directament i fer-los servir el dia que vulgueu; és senzill, van del congelador al forn.  Des de que entren al forn fins que surten no els deixeu més de 6/7 minuts, així assegureu que quedin al punt (quan els tastes que surti la xocolata desfeta).  El tema del forn s’ha de controlar, ja que cada forn és diferent. Espero que us agradin.

P1030854

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »